اولین تصویر قدرتمندترین دوربین دیجیتال جهان از انرژی تاریک





























نگاهی به فراسوی آسمان

  نور ستارگان باقی مانده از کهکشان‌های دور در هشت میلیارد سال قبل، در سفر طولانی به سوی زمین، توسط قدرتمندترین دوربین دیجیتال جهان در شیلی ثبت شد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، پرتوهای قدیمی از میان تعداد بی‌شماری از کهکشانهای دور گذر کرده و راه خود را به سوی دستگاه نقشه‌برداری موسوم به دوربین انرژی تاریک در بالای کوههای شیلی باز کرده‌اند.

این نور ممکن است بتواند پاسخی را برای یکی از بزرگترین اسرار فیزیک در مورد چرایی سرعت گسترش جهان ارائه کند.

اگرچه انرژی تاریک حدود 75 درصد از محتوای جرم-انرژی جهان را در بر گرفته، اما دانشمندان هیچ درک کاملی در مورد آن ندارند.

انرژی تاریک یکی از اصلی‌ترین مسائل باقی مانده پیش روی علم قرن 21 است. این نیروی اسرارآمیز به نظر می‌رسد که سرعت گسترش جهان را افزایش می‌دهد.

شناسایی موجودیت و نیروی آن در سال 1998 باعث کسب جایزه نوبل فیزیک برای سه دانشمند شد.

پروژه بررسی انرژی تاریک(DES) اعلام کرده که این دوربین که ساخت آن توسط دانشمندانی از سه قاره برای هشت سال بطول انجامیده بود، موفق به ثبت اولین تصویر خود شده است.

اولین تصویر از آسمان جنوبی توسط این دوربین 570 مگاپیکسلی در 12 سپتامبر(22 شهریور) به ثبت رسید.

دوربین DES تقریبا به اندازه یک باجه تلفن بوده و قدرتمندترین ابزار بررسی در نوع خود به شمار می‌رود. این دوربین می‌تواند نور 100 هزار کهکشان را تا فاصله هشت میلیارد سال نوری در هر تصویر خود به ثبت برساند.

مجموعه 62 دستگاه این دوربین از حساسیت بسیار دقیق برای نور بسیار قرمز برخوردار بوده و به دانشمندان در سراسر جهان اجازه می‌دهد تا بررسی‌ها خود را از مطالعات سیارکها در منظومه شمسی گرفته تا درک منشا و سرنوشت جهان دنبال کنند.

دانشمندان از این دوربین جدید برای انجام بزرگترین بررسی کهکشانی تاکنون استفاده کرده و از این اطلاعات برای مطالعه انرژی تاریک با بررسی خوشه‌های کهکشانی، ابرنواخترها و انبوه مقیاس بزرگ کهکشانی بهره خواهند برد.

این پروژه قرار است در ماه دسامبر پس از تکمیل آزمایشات دوربین آغاز شده و از شرایط جوی کوههای آلپ در شیلی برای ارسال تصاویر با بیشترین وضوح دیده شده در چنین پژوهش نجومی میدان گسترده بهره خواهد برد.

این پروژه طی پنج سال ماموریت خود به ساخت تصاویر رنگی دقیق از یک هشتم آسمان یا 5000 درجه مربع برای شناسایی و اندازه‌گیری 300 میلیون کهکشان، 100 هزار خوشه کهکشانی و 4000 ابرنواختر خواهد پرداخت.

ایسنا



نوشته شده در سه شنبه 28 شهريور 1391برچسب:,ساعت توسط احسان|


آخرين مطالب
Design By : Pars Skin